Film & Bio Shopping Night 2016

22/09/2016 (All day)

 Vi har en plan…….

 
Fredag den 30. september er der lagt op til en forrygende dag/aften i Esbjerg City. Aktionen starter kl. 10. Butikkerne holder Late Night og har åbent helt til kl. 22.00 og byder på et sandt overflødighedshorn af gode tilbud og Nordisk Film City-dressing. Nyd byen med gadesalg, indendørs- og udendørs servering og masser af spændende shoppingmuligheder. Efterårsvarerne har indtaget hylderne i butikkerne og alle er klar til at modtage dig og give råd om de nyeste tendenser. Slapsvanse, hængerøve, hundehoveder, røde løbere, popcorn, filmplakater og standees vil præge butikkerne. Det bliver ”skidegodt”!
 
Udover alle de mange tilbud, kan man opleve forskellige sjove aktiviteter og musik, relateret til filmens verden, rundt i byen. 
 
Der er også gang i hjulene på City-Futte ”På sporet”, som kører i Kongensgade i tidsrummet kl.15.00-18.00.
 
7- Kantens dygtige dansere indtager midtbyen mellem kl. 19.30 – 21.30, hvor de optræder med forskellige danse fra deres kommende vinterspil ”GREASE”. 
 
Meet'n'greet – mød dit idol fra Olsen Banden
Du har også mulighed for at hilse på cartoonfigurerne Egon, Benny og Keld fra Olsen Banden og tage fotos. 
Og det er ikke spor farligt - de har helt sikkert også en plan… 
 
”Insekterne kommer” - woktilberedte insekter! 
Det lyder som noget fra fjerne lande eller overskriften på en fremtidsfilm, men inden længe er insekter en delikatesse i de vestlige lande også. Helt sensationelt præsenterer vi, som de første i Jylland, ”Bite a Bug” konceptet, som er et rullende Street Kitchen, hvor en kok fremtryller super næringsrige snacks af wok-tilberedte insekter. Dagens ret er græshopper, melorme og buffalo worms toppet op med chokolade-overtræk, krymmel, lime, chili og drys i alverdens farver. De små, delikate bidder bliver lækkert anrettet og er et sundt alternativ til andre snacks og fastfood. Kig forbi køkkenet ved SmartEyes og få en smagsprøve mellem kl. 17 - 20.
 
Film Street Parade
Teatergruppen Skarntyden har i dagens anledning iklædt sig flotte kostumer fra 15 finurlige ”Disney –tegneseriefigurer”. På deres vej rundt i byen sørger de for en fantastisk stemning – du kan også tage et selfie med figurerne.

”Kahoot” - biospil i Gågaden – sæt din viden på spil og vind billetter
I tidsrummet 17.00 – 20.00 vil der i NORDISK FILM BIOGRAFERs pavillon ved Profil Optik mulighed for at vinde biografglæde.
 
Medarbejdere fra Biografen stiller op med en pendant til det så kendte ”Biospil” man kender fra biografsalen. Der vil være mulighed for at deltage i quizzen, der afvikles hvert 15 minut.
 
”Kahoot” hedder versionen og her er der film- & biografrelaterede spørgsmål, du skal svare på. Og er du hurtig og kvik - ja, så er der billetter til vinderen i hver runde.
 
Og hvad er mere skønt i sensommeren, hvor mørket falder hurtigt på, end at gå i Biografen.
 
Masser af musikalsk underholdning 
Når du bevæger dig rundt i midtbyen fredag aften, kan du opleve Habengoods Streetstomp optræde med kendte filmtemaer fra blandt andet Ghostbusters, James Bond, Pirates of the Caribien med flere. 
 
Jazz Buffetten er også klar – og på repertoiret er en perlerække af film-jazz-klassikere, kendt fra det store lærred. 

Jazz Buffetten jazz’er sig til filmen gennem Esbjerg City
Fra de danske biografer er temaet fra “Olsen Banden”, som oprindelig blev spillet af Papa Bue’s Viking Jazzband. Både store og små kender musikken fra filmene med Benny, Keld og Egon. Siger man ”Gøg og Gokke” siger man også ”Shine on Harvest Moon”, som de lavede ganske glimrende da filmene endnu var i sort/hvid. Louis Armstrong klassikeren ”Hello Dolly” nyfortolkede Barbara Streisand i filmen af samme navn i 1969 og en anden Louis Armstrong klassiker blev nærmest ”genopfundet” dag Robbie Williams spillede den igen og igen på din radiostation i filmen ”Goodmorning Vietnam”.
 
Ole Gas synger sange fra filmen ”Midt om Natten”
Ole Gas er en vaskeægte spillemand og entertainer, som ikke kun har hjertet på det helt rette sted, men som også er en af de allerbedste Kim Larsen fortolkere, vi har i dette land. 
Ole Gas ikke bare spiller og lyder som Kim Larsen, han ligner ham også til forveksling. Når man oplever Ole Gas for første gang, er mange i tvivl om, det er Hr Larsen selv der står på scenen – og som mange publikummer og arrangører har udtalt. ”Han er entertainer af storformat”.
Når man som publikum oplever Ole Gas, der altid spiller og synger 100 % live, så bliver man helt nostalgisk og kommer altid i godt humør, for her går alt op i en højere enhed, når det ene gode Hr Larsen hit efter det andet bliver serveret fra det store danske sangkatalog. Der kommer selvfølgelig også en masse sange fra filmen ”Midt om Natten”.
 
DJ – The Greatest Cinema Hits
Endelig kan man ved Torvet opleve DJ Janus Lauvring underholde med The Greatest Cinema Hits -  det musikalske humør skrues helt sikkert endnu mere i vejret, når du kan komme og ønske lige dit favoritnummer.
 
Der er virkelig lagt op til en hyggelig Late Night med et Movie touch i Esbjerg City fredag den 30. september. Så tag din mand, hustru, kæreste, ven, veninde, nabo, fætter, kusine og hvem du ellers kender med til Late Night i Esbjerg City. Se hele programmet på www.esbjergcity.dk.