Gavmildheden strømmede ned over Ønsketræet

23/12/2014 (All day)

 Esbjergensernes gavmildhed strømmede ned over Ønsketræet

 
Ønsketræet har slået rødder. Esbjerg viste igen, at de har hjertet på rette sted, når det kommer til at forsøde julen for anbragte børn på døgninstitutioner i Esbjerg Kommune. Det resulterede i et rekordstort antal gaver.
 
 
På trods af, at de anbragte børn og unge i år havde fået lov at lave ekstra hjerteønsker, og at alle institutioner i hele Esbjerg Kommune var med blev de sidste hjerter glædeligt nok plukket allerede mandag den 8. december.
Gavmildheden ville ingen ende tage, så mange fortsatte med at aflevere ekstra gaver, der kunne bruges bredt aldersmæssigt. 
Det resulterede i, at det var næsten 500 gaver, der blev uddelt til glade og spændte børn og unge.
Det vakte stor jubel og glæde samtidig med, at det var en meget rørende oplevelse, da gaverne blev afleveret af selveste Julemanden. 
 
For rent praktisk at kunne fragte de mange gaver kørte MB 312’s lastbil af sted hele 3 gange.
 
Der er ikke ét af de plukkede hjerte, der ikke er afleveret igen, så det fortæller noget om, hvor meget esbjergenserne gerne vil hjælpe - og de vil bare ikke skuffe. Så når først hjertet er hentet, så skal ønsket pinedød også opfyldes.
 
Det gav anledning til en sjov episode på citykontoret, hvor en ældre dame i mørket havde plukket det første og bedste hjerte. Da hun kom hjem viste det sig at ønsket fra pigen var håndvægte på i alt 20 kg. Aldrig før har det givet anledning til så meget sjovt, da hun kom godt forslæbt og afleverede håndvægtene og tørt konstaterede, at hun næste år ville hente et hjerte mens, det var lyst. Det er stort og fortæller om folks store hjerte for at hjælpe andre mennesker, der trænger til en opmuntring i den for mange svære juletid.
 
Alle der afleverer gaver beretter om, at det er en fantastisk dejlig følelse at kunne gøre en forskel for børn og unge lokalt, siger initiativtager til Ønsketræet marketingchef Brigitta Christensen.
 
Hun sender samtidig en rigtig stor tak til alle, der har hentet et eller flere hjerter samt firmaer, der har doneret penge eller været med til at støtte op omkring Ønsketræets nyeste tiltag, juletræsfesten, der blev afholdt den 10. december.
Det var en fantastisk dejlig aften, hvor Basim gav alle de fremmødte børn og unge en uforglemmelig og skøn oplevelse i Musikhusets smukke rammer.
 
Fakta om Ønsketræet
Ønsketræet er placeret i gården ved Ting- og Arresthuset og er et juletræ, hvor den traditionelle julepynt er udskiftet med små hjerter med ønsker fra børn fra døgninstitutioner i Esbjerg. Børnene fra hver af institutionerne har selv skrevet et ønske på hjertet i prisklassen 100-250 kr., og ideen er så, at man kan tage et kort fra træet, købe den ønskede gave, få den pænt pakket ind og hæfte hjertet på pakken, så den bliver afleveret til det barn, der har ønsket gaven. Giveren er anonym, men man må meget gerne sende en hilsen sammen med gaven. 
Esbjerg City arrangerer Ønsketræet i samarbejde med SSP & Forebyggelse.