International Gadegøgler- og musikevent 2015 i Esbjerg City

19/06/2015 (All day)

Internationale gøglere og gademusikanter indtager Esbjerg City

Esbjerg City har igennem længere tid arbejdet på at stable en international gøgler- og gademusik event på benene. Eventen er kommet i stand i samarbejde med Uldum Gademusik Festival.
 
Gadegøglere og gademusikanter bliver en særdeles iøjnefaldende del af bybilledet, når de internationalt anerkendte musikere og gøglere fredag den 3. juli optræder i midtbyen fra kl. 12 – 17. Eventen byder på i alt 8 forskellige grupper og optrædener med mere end 30 opførelser – alt sammen helt gratis for publikum! Der bydes på en spændende cocktail af oplevelser fra både Europa, Sydamerika og USA.
 
Der bydes på optrædener af Bluesguitaristen Paul Venturi (Italien), Linedanserduo’en Cia Autoportante (Italien), Krakow Street Band (Polen), gadeartisterne Clap Clap Circo (Argentina), gademusikanterne Adrian and Martin (Spanien), gøgler Piky Potus (Uruguay) og endelig komikeren Tonny Trifolikom (Friland)
 
Vi håber, at publikum vil lade sig begejstre så meget, at interessen for eventen vil vokse, og at de fine og skæve forestillinger vil kunne inspirere og glæde publikummer i alle aldre – ikke mindst børn og unge.
Visionen er at skabe en fornyende, international event af høj kvalitet i Esbjerg Citys gader, der når ud til hele familien både turister og byens egne borgere. 
 
Program, spilletidspunkter, omtale af de enkelte forestillinger m.v. findes her på hjemmesiden.

Fakta – beskrivelse af udenlandske gøglere og gademusikanter
 
Paul Venturi, Italien
Bluesguitarist fra Modena, byen hvor også Ferrari og Pavarotti kommer fra.  Paul Venturi har spillet overalt i Italien og på mange festivaler i Europa. Alene eller sammen med 2, 3, 4 andre. Her er han alene.  Med guitaren behersker han både at akkompagnere sin sang, og spille soloerne dertil. Soloer der også kan spilles med tænderne eller bag om ryggen. Samtidig betjener han stortromme og highat med fødderne, så han er et helt orkester i sig selv.
 
Cia Autoportante, Italien
To dygtige dansere fra det centrale Italien.  De ikke alene går på line, de danser, hopper og jonglerer på linen. De har optrådt store steder for mange tusinde mennesker, og små ydmyge steder for et lille publikum.
 
Krakow Street Band, Polen
Et gade jazz band fra Krakow i Polen. Med guitar, ukulele, banjo og lilletromme i rytmegruppen, samt trækbasun, trompet og saxofon i blæsergruppen. Og ikke mindst en forsanger med en stemme, der virkelig brænder igennem.  Var sidste år i finalen i den polske udgave af X faktor.
 
Clap Clap Circo, Argentina
Irene og Joaquin er professionelle gadeartister. Uddannet fra cirkusskoler i Argentina, og optræder med jonglering, ethjulet cykel, linedans og hulahopringe.  De har i de sidste par år turneret rundt på de europæiske cirkusfestivaler.
 
Adrian and Martin, Spanien
Adrian er født i Rumænien, Martin er fra Iran. De bor begge to i Barcelona. De spiller det mest forrygende flamenco guitar sammen, og har optrådt på mange Buskers festivaler i det sydlige Europa.
 
Piky Potus, Uruguay
Piky er uddannet fra Cirkusskolen i Buenos Aires i Argentina. Piky har rejst med forskellige cirkus’er i Latinamerika, men de sidste par år har han deltaget i festivaler i Europa.
 
Tonny Trifolikom, Friland
Komiker, entertainer, klovn og tryllekunstner. Trifolikom har sin helt egen stil.  Han har optrådt en del som Cirkus Mongo, og driver i dag cirkusskole for både børn og voksne.