Juletræstænding i Esbjerg City

06/11/2013 (All day)

Glæd dig til den traditionsrige juletræstænding i Esbjerg City fredag den 29. november, hvor julemanden sammen med sin nissepige ankommer til Dokhavnen med skib fra Grønland. Julemanden tænder det store juletræ på Torvet og åbner byens flotte skøjtebane og Julehyttebyen. Butikkerne holder denne aften åbent til kl. 21.00 med ekstra gode julegavetilbud.

Julemandens ankomst
Allerede kl. 16.50 den 29. november ankommer julemanden og hans nissepige til Esbjerg med Marinehjemmeværnets skib Lyø, fra Grønland, og på kajen i Dokhavnen tager byens nisseorkester, nissebørn og hundredvis af børn og voksne imod ham. Julemanden kører med juletoget gennem Kongensgade til Torvet, hvor han ankommer kl. ca. 17.35. Mens man venter på julemanden, er der flot underholdning på skøjtebanen fra kl. ca. 16.45 - ca. 17.30, hvor dygtige skøjteløbere fra Esbjerg Skøjte Klub giver opvisning på isen og små ishockeyspillere fra EFB Ishockey viser deres kunnen.  Derefter underholder Julemanden, nissepigen og årets solist, Nisselina sammen med Byggemand Bob alias Carolina Lybeck. Julemanden tænder det store juletræ og byens flotte juleudsmykning kl. ca. 18.00. Den består af lyskæder, lysekroner og ”9-armede stråler” og tænder samtidig i Kongensgade og Torvegade. Samtidig tænder det helt nye hjertetræ i Kongensgade og lyset i ”skoven” i Torvegade.
Kl. ca. 18.00 tændes det store træ på Torvet og julen er officielt kommet til Esbjerg City.
 

Juleshopping
I Esbjerg City ved man, at der er mange julegaver, der skal købes inden juleaften og derfor er i butikkernes åbningstider udvidede og den 29. november er der åbent helt frem til kl. 21.00 med masser af juletilbud.  Fredagen bliver for mange dagen, hvor årets første julegaver bliver købt. Alle butikkerne er smukt pyntede og byder alle velkommen til juleshopping. Til aftenåbent vil mange af butikkerne have helt ekstraordinære tilbud, der kun gælder denne aften, så du kan tilmed være heldig at komme hjem med store gaver til små penge. Det er da den helt rigtige måde at komme i denne rette julestemning. På www.esbjergcity.dk kan man senere se hele det store juleprogram for december. 

 

Sorry, you need to install flash to see this content.