Program for Grøn Koncert

23/05/2014 (All day)

Sådan ser det fulde Grøn Koncert-program 2014 ud

Grøn Koncert anno 2014 byder på en bred vifte af Danmarks største pop- og rocknavne. I år lægger Tuborg og Muskelsvindfonden særlig vægt på de musikalske møder, og mange af de optrædende vil således krydre deres koncerter med spændende gæsteoptrædener og nye samarbejdskonstellationer.
 
I Grøn Koncerts 32 år lange historie har der været tradition for at give publikum eksklusive musikoverraskelser, og det vil i dén grad sætte sit præg på dette års musikprogram. Således venter der publikum musikoplevelser med konstellationer og mash-ups, der ikke er set før. 
Dette er i direkte tråd med Tuborg og Muskelsvindfondens ønske om at lade Grøn Koncert udgøre rammerne for et mangfoldigt møde mellem publikum, frivillige og musikere, hvor alle kan mødes uanset forskelle.

Mads Langer og Tim Christensen: Tim Christensten er rockidolet, mens Mads Langer popstjernen. De har begge før besøgt Grøn Koncert med deres soloprojekter, men nu skal de to stå på scenen sammen i et eksklusivt mash-up. Publikum kan både forvente en tur gennem deres bagkatalog og helt nye sange.

Burhan G: Den danske popstjerne brød for alvor igennem som solist, da sangerens første dansksprogede single Kun Dig udkom i 2008, og samme år fik Burhan G sin solo debut på Grøn Koncert. Når popstjernen står på scenen til 2014-udgaven af Danmarks største koncertturne, bliver det med et unikt sceneshow og kompromisløs popmusik.

Lågsus:

Bag radioprogrammet og live-navnet Lågsus står de to populære P3-værter Nicholas Kawamura og Pelle Peter Jensen. Duoen vil sparke festen i gang på Grøn Koncert, og de garanterer rave-stemning og masser af gæsteoptrædener fra den danske dancehall- og hiphopscene – blandt andre TopGunn.

Shaka Loveless: Egentlig har Shaka Loveless været med på Grøn Koncert én gang før. Sidste år optrådte han nemlig sammen med navne som Donkey Sound og Wafande. Men i år er han helt sin egen, når han står over for det grønne publikum rundt omkring i det ganske land.

Suspekt:

I år er det 15 år siden, Suspekt udgav deres selvbetitlede debutalbum. Siden da er der kommet tre yderligere til – senest Elektra, der udkom i 2011 og strøg helt til tops på albumhitlisten. Suspekt består af medlemmerne Bai-D, Orgi-E og Rune Rask, og til sommer tager de Jooks med på scenen.

Kashmir: Det er 20 år siden, Kashmir debuterede med albummet Travelogue – året efter de fik en imponerende andenplads ved DM i Rock. Siden da er et væld af kritikerroste Kashmir-udgivelser fulgt. De første to gange, Kashmir var med til Grøn Koncert, var i henholdsvis 2009 og 2011, og bandet glæder sig til at drage ud på landevejen med den grønne karavane.

Nik & Jay: Det bliver femte gang, Nik & Jay optræder på Grøn Koncert – første gang var i 2006, og siden da har de også været med i 2008, 2011 og 2013. Nik & Jay kommer dog ikke alene. Tværtimod tager de Carpark North med rundt på den grønne karavane. Begge navne var med sidste år, hvor de påbegyndte deres musikalske samarbejde.

Billetter kan købes på www.groenkoncert.dk og koster her 200 kr. + gebyr. Du kan også fra den 10. maj købe din billet i føtex eller Bilka til 200 kr.
 
Grøn Koncert på de sociale medier:
Officielt hashtag: #gk14
Facebook: facebook.com/groenkoncert 
Twitter: twitter.com/Groenkoncert, @groenkoncert
Instagram: Groenkoncert
 
Turnéplan:
17. juli 2014: Kolding, Hylkedalvej, Seest.
18. juli 2014: Randers, Paderup, arealet mellem Hammelvej og Paderup Boulevard.
19. juli 2014: Århus, Marienlystvej, 8210 Aarhus V. OBS: Ny location! 
20. juli 2014: Ålborg, "Trekanten" ved Hvorup Kirkevej.
24. juli 2014: Esbjerg, Skibhøj.
25. juli 2014: Odense, Dyrskuepladsen. 
26. juli 2014: Næstved, Holsted Nord - Ringstedgade/Holsted Allé, Næstved. (Indgangen er ud mod Holsted Allé.)
27. juli 2014: København, Valbyparken. 

Om Grøn Koncert

 I 1982 afholdte Tuborg den første Grøn Koncert i anledning af Dyrehavsbakkens 400 års fødselsdag. Koncerten blev så stor en succes, at Tuborg ville fortsætte, men manglede en partner til at afvikle koncerterne.
I 1983 blev Grøn Koncert, som vi kender den i dag, derfor grundlagt med Muskelsvindfonden og Tuborg som partnere. Muskelsvindfonden, der arbejder med at hjælpe mennesker med muskelsvind, så en stor mulighed i at samle penge ind ved at skabe en kulturel begivenhed frem for at stå med hatten i hånden.
Lige siden har Tuborg og Muskelsvindfonden været sammen om at skabe en koncertrække i den gode sags tjeneste. Grøn Koncert er sat i verden med et ønske om at skabe fest, fælleskab og musikalske oplevelser – samtidig med, at der tjenes penge til Muskelsvindfonden.
Således er makkerskabet mellem Tuborg og Muskelsvindfonden indbegrebet af corporate social responsibility – og har været det før CSR begrebet overhovedet blev opfundet.
 
Muskelsvindfonden har gennem Grøn Koncert skabt sig en platform og en synlighed, som har været guld værd for foreningens målrettede arbejde for at fremme livskvaliteten for mennesker med handicap og har samtidig skabt en frivillighed, der emmer af mangfoldighed. Grøn Koncert er nu grobunden for Muskelsvindfondens vision – at skabe et samfund med plads til forskelle.
Tuborg har gennem Grøn Koncert udbredt kendskabet til Grøn Tuborg i den danske befolkning og associeret Grøn Tuborg med musik. At gøre noget ved musikken er et centralt mantra for Tuborg, og gennem samarbejder med en række koncert- og festivalarrangører i hele landet gør Tuborg det muligt, at tusindvis af mennesker hvert år kan mødes om musikken til en kold Tuborg.


Læs mere på www.groenkoncert.dk.